CRC

In het Creatief Recycle Centrum van het Welzijn College van ROC Midden Nederland worden schone industriële afvalmaterialen verzameld en gepresenteerd. Maar ook gewone restmaterialen die in elk huishouden te vinden zijn.

Workshops – Met deze materialen ontwikkelen en organiseren wij workshops voor professionals zoals leerkrachten basisonderwijs en pedagogisch medewerkers, en voor studenten in de sector Welzijn. (Alle drie de opleidingen namen inmiddels onze workshops op in hun lesprogram.)

Pedagogisch – Onze studenten ervaren in de workshops hoe zij met ‘gratis te vergaren materiaal’ kunnen werken, én hoe ze dat kunnen doen met de kinderen op hun basisschool of BSO. Dit is de pedagogische doelstelling.

Ecologisch – De workshops benadrukken het hergebruik van materiaal. Zo dragen we de noodzaak van duurzaamheid over op de studenten. Op hun beurt geven zij dit besef door aan de kinderen van de basisschool of BSO waar ze stage lopen. Dit is de ecologische doelstelling.

Kunstzinnig – Elke workshop belicht een ander aspect van beeldend werken: kleur, vorm, lijn, compositie… Door de materiaalkeuze te beperken, verleiden we studenten tot verrassende prestaties. Zo willen wij de kwaliteit versterken van het beeldend onderwijs op basisscholen en in de kinderopvang. Dit is de kunstzinnige doelstelling.